
 INTERPRETATION IC 62-1989-16 OF  

 

 ASHRAE STANDARD 62-1989 

 VENTILATION FOR ACCEPTABLE INDOOR AIR QUALITY 

 

 June 26, 1994 

  

 

Request from: Bruce F. Kimball, Marshall Erdman and Associates, Inc., 5117 University Avenue, Madison, WI  53705 

 

Reference. This request refers to the requirements given in ASHRAE Standard 62-1989, paragraph 6.1.3 and 6.1.3.1. 

 

Background. Paragraph 6.1.3 Ventilation Rate Requirements states in part:   

 

 "Indoor air quality shall be considered acceptable if the required rates of acceptable outdoor air in Table 2 are provided 

for the occupied space." 

 

Paragraph 6.1.3.1 Multiple Spaces states in part:   

 

 "Where more than one space is served by a common supply system, the ratio of outdoor to supply air required to satisfy 

the ventilation and thermal control requirements may differ from space to space.  The system outdoor air quantity shall 

then be determined using Equation 6.1." 

 

Mr. Kimball's letter opines that it is not necessary to apply equation 6.1 if the required rates of acceptable outdoor air in Table 

2 are provided to each space.   

 

Question. Is Mr. Kimball's interpretation correct?  

 

Answer. Yes 

 

Comment. The project committee has found the issue of how and when to apply Table 2 and Equation 6.1 difficult to resolve 

and will consider proposals for clarifying/modifying the requirements in the next revision of Standard 62.  


